120 мериха сили в транспортна спартакиада „Спорт за достоен труд”

Златната купа на извоюва отборът на „Столичен електротранспорт”, за сребърната се пребори ЦГМ, а бронзът отиде при „Столичен автотранспорт”

120 спортисти от шест транспортни компании и организации  взеха участие във Втората Софийска спартакиада, която тази години бе посветена на Световния ден за достоен труд – 7 октомври. Спортното събитие се организира от Съюза на транспортните синдикати в България  (СТСБ) със съдействието на Фондация „София – Европейска столица на спорта 2018” и подкрепата на Комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5. Съвместната инициатива бе в подкрепа на достойния труд и здравословния живот, и с грижа за стойностни занимания в свободното време на трудещите се в обществения транспорт.

В надпреварата участваха представителни отбори на „Летище София” ЕАД, „Метрополитен” ЕАД, „Столичен автотранспорт” ЕАД, „Столичен електротранспорт” ЕАД, „Център за градска мобилност” ЕАД и СТСБ. Те премериха сили в пет дисциплини – лека атлетика, мини футбол, тенис на маса, бадминтон и шах.

Носител на златната купа  стана отборът на „Столичен електротранспорт”, среброто взе ЦГМ, а бронзът отиде при „Столичен автотранспорт”. Първо място в турнира по футбол зае отборът на „Метрополитен” ЕАД в много оспорвана битка с тима на Летище „София”.

Всички златни отличия бяха връчени от златното момиче на България Хриястина Тодорова, бивша световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика. „Дойдох да подкрепя транспортните работници, защото смятам, че активният начин на живот ни прави здрави и щастливи. Виждам, че хората искрено се забавляваха и се чувстваха прекрасно”, коментира Християна, която вече има треньорска диплома от НСА и завършва магистратурата си по „Спортна журналистика”.

Спартакиадата бе закрита от зам.-председателя на ЖК и член на Съюзния съвет на СТСБ Милка Костова, която благодари на участниците за високия им спортен дух и тяхната подкрепа на инициативата за достоен труд. Тя подчерта, че СТСБ поставя важен акцент върху спорта и като превенция на стреса на работното място.

 

От името на ръководството на СТСБ Милка Костова призова дружествата да организират вътрешни първенства, за да може се разшири кръга на спортуващите и поддръжниците на здравословния начин на живот.