Избери картина, подкрепи талант

Седмицата, посветена на „Безопасна и устойчива железница” приключи, но още пазим доброто настроение от Международния ден на железничаря, с който стартирахме кампанията.

На 27 март 2022г в синдикалната къща в гр. Карлово се насладихме на изложбата на децата от „Творческа работилница“ гр. Карлово с ръководител Невена Паунова и отдел „Рисуване“ при „Музикална школа“ гр. Рава-Руска, обл. Лвов, Украйна с ръководител Уляна Шумила.

Двете школи по изобразително изкуство си партнират от години.  През месец  декември 2021 г. в гр. Рава-Руска е направена изложба на рисунки на децата от „Творческа работилница“ гр. Карлово, а през месец Януари 2022г., картините на карловчетата се връщат в България заедно с картини на децата от школата в Рава-Руска за да бъдат изложени в гр. Карлово.

Поради пандемичната обстановска Невена Паунова не успява да направи изложбата, която е трябвало да се състои през месец януари и така се роди идеята СТСБ да подкепи и организира цялостно картинната експозиция.

По време на изложбата децата от „Творческа работилница” гр. Карлово получиха отличия за доброто представяне в украинския град и награди от председателя на СТСБ Екатерина Йорданова, както и билета, който е част от кампанията „Безопасна и устойчива железница“. Децата споделиха с нас колко обичат да се возят с влак.

По време на празника се роди спонтанно идеята да бъдат закупени картините на децата и от двете школи и СТСБ пое ангажимент да реализира това.

Имаме удоволствието да ви представим картини, които децата от  гр. Карлово и от гр. Рава-Руска предоставят за закупуване.

Събраната сума ще бъде преведена на отдел „Рисуване” при „Музикална школа” гр. Рава-Руска, обл. Лвов, Украйна с ръководител Улияна Шумило от Невена Паунова ръководител на „Творческа работилница“ гр. Карлово.

При желание да закупите някоя от картините, свържете се с нас на офисната поща.