Младежите от СТСБ се присъединяват към кампанията “Orange the World” на ООН

orangethe-world-hr-2

Младежката организация на СТСБ се включва в кампанията на ООН “Orange the World” за борба с насилието над жени, която вече традиционно се провежда в рамките на 16 дни: от 25 ноември (Международният ден за борба с насилието над жени) до 10 декември (Международният ден за човешки права).

По време на своя Orange Day на 4 декември 2016 г., младежите на СТСБ ще разясняват кампанията на гражданите и гостите на София и ще раздават оранжеви балони пред метростанция „Сердика”. Акцията им започва в 10.15 ч. от входа на ул. „Княз Борис” и ще продължи под купола на Ларгото от 11 до 12 часа.

Организаторите призовават: Присъединете се към нас утре, облечете се в оранжево и заповядайте под купола на Ларгото в 11 часа.

По призива на ООН, в продължение на 16-те дни за активизъм, на публични места по цял свят се организират събития, които да изострят вниманието, да активизират обществото към действия за предотвратяване и прекратяване на насилието над жени и момичета, и да помогнат за набирането на средства за дейности в подкрепа на жените и в съответствие с целите на Програмата за устойчиво развитие до 2030 година, приета от лидерите на държави от цял свят на срещата на ООН на върха през септември 2015г.

Можете да подкрепите кампанията като споделяте вашите ‘оранжеви’ снимки и съобщения на facebook.com/SayNO.UNiTE и twitter.com/SayNO_UNiTE.

Използвайте #orangetheworld и #16days за отбелязване на публикациите.