СТСБ се включи в кампанията за възстановяването на катедралата Notre Damme в Париж

Чрез Международната транспортна федерация призоваваме 20 милиона транспортни работници по цял свят да се присъединят към апела ни, съобщи председателят на съюза Екатерина Йорданова

На 16 април 2019 г. УС на СТСБ взе решение да се включи в усилията за възстановяването на катедралата „Света Богородица“ в Париж.

Председателят и УС на СТСБ Екатерина Йорданова се обърнаха към председателите и членовете на синдикалните ни организации с призив:

Милиони хора по света са разтърсени от тежкия пожар, който едва не разруши един от световните архитектурни символи – Парижката Света Богородица. Затова нека да покажем своята съпричастност към общата кампания и да участваме във възстановяването, като всеки един от нас дари символично по 1 евро цент за обновяването на катедралата „Света Богородица“.

Сградата е шедьовър на европейското средновековно изкуство, една от първите готически катедрали в Европа (строежът й е започнал в средата на 12 век), културен символ на Париж и Европа, и паметник на ЮНЕСКО от 1991 г.

В свое обръщение към Международната транспортна федерация, СТСБ призовава транспортните работници от цял свят, членове на ITF, да се присъединят към нас в тази кампания.

Приятели, ние сме 20 милиона, нека станем част от една голяма Надежда за победата на Доброто! Това, което се случи в късните часове на 15 април, е загуба не само за Франция и френския народ, за Европа и европейските граждани, но и целия свят и човешката цивилизация.

Този пожар, броени дни преди Великден, мнозина считат за знак – призив за единение, съпричастност и човечност, защото се случва точно в дните преди Светлия празник, който ни учи на чудото на Възкресението. Загърбвайки различията си, ние може да се обединим и да подпомогнем възстановяването на Парижката Света Богородица, така че тя да се възроди и да заблести отново с цялата си красота!

Моменти като този трябва да служат за обединение между хората – без разлика на вяра, религия и убеждения – защото, когато сме обединени, силата ни не познава граници: силата на взаимната подкрепа. Дори и само с 1 евро цент, но даден със съпричастност и мисъл, можем да станем част от позитивна промяна навсякъде по света!“

Предложението на УС на СТСБ вече е влязло в дневния ред на срещата на Изпълнителния комитет на Международната транспортна федерация и предстои да бъде гласувано утре. С приемането на българския апел 20 милиона транспортни работници ще станат съпричастни на каузата за възстановяването на Notre Damme и добруването между хората по света.