Мери Лю, домакин на 44-ия конгрес на ITF, получи наградата ‘Лидер на промяната“

 

В навечерието на откриването на 44-тия Конгрес на Международната транспртна федерация (ITF) в Сингапур, президентът на СТСБ Екатерина Йорданова връчи наградата „Лидер на промяната“ на Мери Лю, генерален секретар на Синдиката на моряците в Сингапур – една от петте организации-домакини на 44-тия Конгрес на ITF. Наградата се връчва за това, че тя е изключителните й лидерски умения, и за това, че е посветила цялото си време, сили и енергия, за да организира 44-тия Конгрес на ITF и да го направи възможен.

Възпоменателната награда „Лидер на промяната“, създадена на името на Йорданка Радева, първата жена президент на СТСБ, се присъжда на видни жени с изключителни постижения в социалния, политическия или културния живот в България, или на жени лидери с глобален принос за подобряване на положението на жените в обществото и на работното място. Това са жени, които знаят как да защитават и отстояват правата си и правото на всички жени по света да живеят в равенство, да реализират своя потенциал и свободно да преследват своите мечти.

Самата награда с форма на роза, но наподобяваща и женски силует, е родена преди броени дни от сръчните пръсти на Антоанета Стоименова: още една нежна, но силна жена; творец и вдъхновител; част от екипа на СТСБ. Статуетката е изработена с мозайка от розов опал – камъкът на мира и спокойствието; розов кварц – камък на любовта; мелхиор, мрамор, 24 каратово златно смалти – както подобава на царица; и милефиори (хиляди цветя).

Мери е изключителна жена-лидер, моя скъпа приятелка и сестра, с която от години работим за един по-добър свят за жените транспортни работници“, коментира г-жа Йорданова. С тази награда всички 126 синдиката от семейството на СТСБ и всички техни членове казват «Благодарим ти, Мери Лю, че посвети всичкото си време, усилия, мисъл и визия – и огромни количества енергия на голямото световно семейство на транспортните работници! Благодарение на теб 44-ият Конгрес на ITF стана възможен!»

„За мен и делегацията на СТСБ, е чест да бъдем гости в тази красива страна, която заслужава адмирации за социалния си и технологичен напредък; и да бъдем участници в Конгреса на ITF, който ще определи бъдещето на транспортния сектор за следващите 5 години. И ние сме тук с теб, Мери, и с твоя синдикат, за да те подкрепяме, и да превърнеш този конгрес в най-успешното събитие на ITF!“ с тези думи Екатерина Йорданова обобщи емоциите и очакванията на българските делегати.

Предишният 43-ти конгрес на ITF в София също беше организиран от жена-лидер, а домакин беше СТСБ. Сега тя предава щафетата на друга жена-лидер и това ни кара да вярваме, че бъдещето на транспортните работници от цял свят е поверено в добри ръце.