Синдикалната организация на СТСБ в столичния Метрополитен проведе първото си делегатско събрание за 2019 г.

На 20 март 2019 г. се проведе събрание на синдикалната организация на СТСБ към „Метрополитен ЕАД“. На срещата присъстваха представители от всички структури на дружеството, които предварително бяха избрани на делегатски принцип.По покана на ръководството на синдикалната организация присъства и президентът на СТСБ Екатерина Ѝорданова, заедно със съпредседателя на младежкия комитет на СТСБ Алина Милушева, директора на центъра за обучение Весела Цаперкова, и международния експерт Любомир Дренски.Председателят на УС на организацията Татяна Пачкова откри заседанието, като представи на делегатите споразумението между синдикалната организация и ръководството на Метрополитен, с което от 1 март заплатите на всички работници се увеличават с 10%. Председателят на СТСБ допълни, че продължават преговорите със Столична община за тригодишна рамка, която има за цел да гарантира дългосрочно и поетапно увеличение на заплатите на всички служители с по 10% всяка година и да подобри условията на труд във всички четири дружества на градския транспорт.
Екатерина Йорданова разясни и ситуацията, свързана с увеличението на заплатите и споразумението, което трябваше да влезе в сила от 1 март. След получен сигнал на сайта на СТСБ от член на синдикалната организация в Метрополитен, ръководството и лично Екатерина Йорданова организираха спешна среща с директора на дружеството г-н Братоев, на която проблемът беше представен. Благодарение на бързата реакция и подадения сигнал СТСБ успя да реши проблема.

Събранието разгледа въпроси, свързани с процеса на преговори за подписване на КТД в дружеството. Бяха направени няколко предложения, по които се сформираха работни групи. Беше направено предложение за разширяване състава на Управителния съвет.

Екатерина Йорданова благодари за поканата и използва възможността да представи и предстоящите кампании и възможностите за обучения, които федерацията предлага на своите членове.