Метростанция „Витоша“ бе открита

2016-07-20 12.13.19С поздравление от кмета Фандъкова започна официалното откриване на  метростанция „Витоша“ вчера, 20 юли. В него тя приветства и представителите на синдикатите. Навръх Илинден в новозавършения обект бе отслужен водосвет и от 14 ч. тръгнаха редовните курсове. Първият влак обаче навлезе в станцията и спря тържествено още при представянето й на официалните гости.

Сред тях бяха премиерът, министрите на транспорта, финансите, културата, представителят на Европейската комисия в България, депутати от НС и общински съветници, сред които, разбира се, председателят на столичната Комисия по транспорт и туризъм Екатерина Йорданова. Тя, както и колегата й г-н Барбалов, заместник – кмет и председател на Комисията по финанси, получиха специални благодарности от кмета Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че проектът не би се осъществил без съдействието на правителството, ЕК и структурните фондове, но също и без хората, работили по него – служителите на столичния Метрополитен начело с изпълнителния си директор инж. Братоев, проектанти и строители. Някои от тях бяха наградени за отличната си, ефективна и предсрочно завършена работа. Към поздравленията се присъедини и премиерът Борисов.

Бе наградена и авторката на дизайна на метростанцията – арх. Ирена Дерлипанска. Красивите мозайки в зелено обаче дадоха просто подходящ фон за най-красивото – младите хора на София.

image-0-02-01-054815e9f2081631775dc4587c238b3e849135edec78d02ddcd2213b8a429509-V

Г-жа Йорданова разгледа метростанцията в компанията на свои колеги от Столичния общински съвет от групата на мнозинството. Както е известно, тази група се отличава със силно женско представителство – малко над 50%, което е вече неин отличителен белег и добър пример за всички останали политически организации и органи.