Младежите от СТСБ ще поставят втора камбана в Международния парк на децата

Младежи от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) ще поставят нова камбана в столичния парк-комплекс „Камбаните” в 11 часа на 10 август 2017 г. Събитието е по инициатива на Младежкия комитет на СТСБ и техни връстници от Австралия. То е продължение на инициативата „Ек в бъдещето”, чието начало бе поставено на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация (ITF), който се проведе в София от 10 до 16 август 2014 г. под домакинството на СТСБ.

Тогава млади транспортни работници от 117 държави се обединиха около идеята на младежката организация на СТСБ за възраждане на монумента „Знаме на мира” в Международния парк на децата от света. В рамките на Конгреса и по повод Международния ден на младежта те поставиха нова камбана, символ на надеждата за щастливо и мирно бъдеще на хората по света.

Днес човечеството повече от всякога се нуждае от мир и единение. Затова ще поставим поредната камбана, дарение от Австралийския моряшки синдикат (MUA) и отново ще отправим нашата молитва за мир и добруване между хората, смятат младите хора.

На церемонията се очаква да присъстват генералният секретар на ITF Стивън Котън и вицепрезидентът на ITF Екатерина Йорданова, която е и председател на СТСБ. Поканени са и кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на СОС Елен Герджиков, министри, представители на местната власт, граждани и медии. Веднага след официалната част започва празничен концерт с участието на Елица Тодорова и изпълнителите от национален фолклорен ансанбъл „Българе” и тяхната солистка Албена Вескова. Каним всички граждани да се присъединят към празничното събитие.

„Ек в бъдещето” е част от събитията, които се организират от СТСБ и неговия младежки комитет в периода 9-12 август 2017 г. по повод Международния ден на младежта – 12 август*. В тях ще  участват млади транспортни работници, активисти на транспортните синдикати от България и Европа и членове на Младежкия комитет на ITF.

*Международният ден на младежта е обявен с резолюция на ООН през 1999 г., с цел да се подобри диалогът между младежите от различни култури, да се повиши тяхната ангажираност към обществените теми и да се поощрят инвестициите в тях. СТСБ отбелязва деня ежегодно от 2010 г. насам с различни инициативи и събития за младежите в транспортния сектор.