СТСБ проведе успешно 10-та Спартакиада на транспортните работници и връчи награда „Иновативен работодател“

Силно емоционално приключи Десетата юбилейна Спартакиада на Съюза на транспортните синдикати в България.

По време на заключителната галавечер, която се проведе на 5 юни 2021 в к.к.“Албена“,  своите купи и медали получиха всички участници в таз годишното издание, включително чуждестранно представените, които с всички сили се бориха за престижните отличия. Особено ценни бяха те след тежката пандемична година, която още повече остойности проведената Спартакиада и показа нейните истински цели – не победата на всяка цена, а това заедно да спортуваме и да се забавляваме!

Шампион тази година е отборът на „Летище София“ ЕАД! Жените и мъжете от летището получиха общо 97 точки, с което спечелиха убедително 10-та Спартакиада!

След тях се наредиха отборите на Пристанище Варна – Запад – с 91 точки, ЦГМ – 76 точки, Бургасбус – 49 точки, а „Електротранспорт“ и Пристанище Варна – Изток заеха съответно пето и шесто място от общо 15 участвали отбора, със спечелени равен брой точки – по 38, в крайното комплексно класиране.

С купата за феърплей си тръгна отборът на Виваком.

Юбилейното издание имаше своята изключителност по още един специален повод. В рамките на галавечерта беше връчена новоучредената награда на СТСБ „Иновативен работодател“, която Съюза ще връчва ежегодно на дружества, отличили се с нововъведения в управлението, касаещи подобряване на работната среда и условията на труд. СТСБ учреди приза Иновативен работодател“ по повод 28 април – световния ден за безопасност и здраве при работа, с решение на Управителния съвет и беше вдъхновена от иновативния подход към своите работници на награденото дружество.

 

Първият носител на наградата е „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Председателят на СТСБ, г-жа Екатерина Йорданова връчи първата новоучредена награда.

„Днес искам да поздравя доктор Франк Кванте и целия екип на „Фрапорт“ за положените усилия по време на пандемията. Дружеството беше тежко засегнато от кризата. Въпреки това, ръководството оцени като най-важно запазването на човешкия капитал. С действията си за създаване на уютна и красива работна среда и въвличането на персонала за постигането ѝ, те допринесоха за подобряване на работните места и за запазване психическото здраве на работниците. 4700 засадени рози на територията на летищата Варна и Бургас е впечатляващ резултат, който вярвам ще вдъхнови и други работодатели да последват примера им!“, заяви Екатерина Йорданова.

Певицата Цветелина внесе силна емоция на награждаването с прекрасно изпълнение на вечната песен на Паша Христова „Една българска роза“, като поздрав към доктор Кванте и неговия екип. Всички присъстващи слушаха изправени на крака и, силно развълнувани от тържествения момент, аплодираха бурно изпълнението.

Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД доктор Франк Кванте и целия му екип приеха с благодарност престижната награда – изящна пластика, дело на художника Иво Борисов – творец с характерен стил, носител на множество национални и международни награди, заедно с грамотата към нея.

Самата награда е изящна пластика, символизираща раждането на идеята и разчупване на стереотипите. Динамиката в нея се създава от изригващ от дълбините на гранитните недра на замята планински кристал, който намира своя път към светлината ,разцепвайки стоманените препятствия и оставящ след себе си златна диря.
Според вярванията, планинският кристал е носител на здраве, делова активност, енергия, душевна чистота и е мощен инструмент за хармонизиране и балансиране.