Сборен отбор на СТСБ заминава за Екатеринбург

Сборен отбор на СТСБ заминава за участие в Международните игри „Спорт поколений“ (Спорт на поколенията), които се организират от РОСПРОФЖЕЛ (Руския професионален съюз на железничарите и транспортните строители). Те са посветени на 180-годишнината от създаването на руските железници. В тях ще участват 24 руски отбора и отбори от България, Белорус, Казахстан и Латвия.

Поканата идва в отговор на дългогодишните партньорски отношения между двата синдиката и усилията на ръководството на СТСБ за разширяване и утвърждаване на международните контакти. Финалният кръг ще се проведе в Екатеринбург от 21 до 24 септември и в него ще вземат участие 13 представители на СТСБ, които имат отличия от нашата спартакиада и са сред активните синдикални членове.

Сборният отбор е в състав: Албена Борисова, Блага Гълъбова, Георги Шерденов, Али Исмаил, Даниел Василев, Велик Шишков, Антоанета Петрова, Аттила Фодор, Владислав Георгиев, Екатерина Христова, Елеонора Цветанова и Калин Райнов и капитанът Петър Тодоров.

Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова се срещна лично с участниците, за да ги инструктира и да им пожелае успех, но и за да им благодари за ежедневната им работа в посока налагане политиките на СТСБ, привличане на нови синдикални членове и трансформиране на Съюза в модерна структура, способна да отговори на съвременните нужди на всеки един от нашите синдикални членове в един бързо променящ се пазар на труда и все по-скоростно променящ се свят.

Предвид на това, че срещата се състоя в навечерието на „Европейската седмица на мобилността” Екатерина Йорданова не пропусна да подкани участниците, в дните преди да заминат, да се присъединят към предстоящите инициативи, в които СТСБ е инициатор или партньор.

Председателят на СТСБ наблегна на приноса, който транспортните синдикати биха могли да имат в борбата с глобалното затопляне и промяната в климата, създавайки и възпитавайки екокултура у своите синдикални членове, но и у гражданите, които използват транспортната услуга. Защото както казваме в синдикатите – няма работни места на мъртва планета.

Пожелаваме успех и попътен вятър на отбора на СТСБ и вярваме, че България ще бъде представена достойно!