Стартира VII-та Спартакиада на транспортните работници с международно участие

270 синдикалисти от България, Русия, Украйна и Хърватска ще премерят сили в курорта Албена

270 синдикалисти от четири държави ще вземат участие в VII-та Спартакиада на транспортните работници с международно участие, която ще се проведе от 30 май до 2 юни в Албена. Организатор на традиционната спортна проява е Фондация „Европейско бъдеще” с подкрепата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

В VII-та Спартакиада са картотекирани 13 отбора от България, Русия, Украйна и Хърватия. Те ще се състезават в 12 дисциплини: футбол, тенис на корт, шахмат, тенис на маса, баскетбол, волейбол, бадминтон, петанк, плуване, дартс, лека атлетика и теглене на въже.

За първи път в надпреварата се включва отбор от Русия, представител на най-големия руски транспортен синдикат РОСПРОФЖЕЛ (руският професионален съюз на железничарите и транспортните строители). Отборът носи името „Енергия” и бе излъчен за участие в игрите в Албена, след като в края на септември 2017 г.. стана  абсолютен победител в Международните игри „Спорт поколений 2017“ („Спортът на поколенията”) на РОСПРОФЖЕЛ. В спартакиадата в Екатеринбург взе участие и сборен отбор на СТСБ.

Най-добрите участници в VII-та Спартакиада на транспортните работници в Албена ще бъдат отличени с медали. Отборите, които завоюват призовите места от 1 до 3, ще бъдат наградени с купи „Комплексен първенец”. По преценка на съдиите и организаторите отборът, спазвал най-стриктно условията и изискванията за висок спортен морал, уважение и взаимна помощ по време на състезанията, ще получи Приз за феърплей.