СТСБ и Зонта клуб „Св. София” заедно срещу насилието в Световния ден на ООН за правата на човека

Идеологът на Ансамбъл „Българе” Христо Димитров става официален застъпник на кампанията „Заклех се!”

В Световния ден на ООН за човешките права две неправителствени организации обединяват усилия в инициативата “Кажи НЕ на насилието!”. Събитието се организира от Зонта клуб “Света София” в партньорство със Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

На 10 декември (неделя) от 11.00 часа от пл. „Възраждане” ще тръгне специалният оранжев ретротрамвай, а пътуващите в него ще научат повече за инициативите, които са част от обявените от ООН 16 дни на активизъм от 25 ноември (Международния ден на ООН за борба с насилието над жени и момичета) до 10 декември (Световният ден за човешките права). Събитието ще бъде открито официално от председателят на СТСБ Екатерина Йорданова и президентът на Зонта клуб „Св. София” Виктория Стоянова.

В атрактивната акция ще се включат обществени фигури, певци и музиканти. По време на нея ще бъде представена кампанията на Зонта Интернешънъл „Zonta Says NO” (“Зонта казва НЕ”), която цели налагането на нулева толерантност срещу насилието над жени. СТСБ ще участва със своята кампания „Заклех се!“, която стартира  през 2014 г., беше  кампания на годината на СТСБ за 2017-та. Тя се обръща към мъжете, без чието активно участие няма как да бъде постигната тази висока цел. „Заклех се!“ ще продължи и през следващата година с нови инициативи, а нейно официално лице и застъпник ще бъде  създателят, директорът, хореографът и идеен двигател на фолклорен ансамбъл ,,Българе“ – Христо Димитров.