СТСБ почете Левски с молебени за благоденствието на България

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) почете 180-годишнината от рождението на Васил Левски с молебени в Карлово, Пловдив, Варненско и други населени места. Те бяха организирани от представители на Съюза в навечерието на 18 юни и бяха отслужени в един и същи час.

„Нашата молитва бе за мир и благополучие на България, за благоденствието, единението и добруването на нашия народ и на всички сънародници по света. Отправяме я и с вярата, че ще се обединим около заветите на Апостола“. Това заяви председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, която бе сред организаторите на службата в църквата „Успение Богородично“ в Карлово, в която е служил йеромонах дякон Игнатий. На службата бяха дошли граждани от Карлово, гости на града и представители на ансамбъл „Българе”, които същата вечер изнесоха грандиозен концерт на пл. „20-ти юли”.

По инициатива на представители на СТСБ бяха отслужени молебени и в пловдивския храм „Св. Марина” с благословията на Неговото преосвещенство митрополит Николай, както и в манастира край варненското с. Ботево.

Представители на Младежката организация на СТСБ участваха в честванията в деня на рождението на Левски и се включиха в поклонението пред паметника на майката на Апостола и тържествената заря проверка, които се проведоха в Карлово.

В чест на рождението на Апостола на свободата фасадата на централата на СТСБ в София беше украсена с огромен транспарант с лика на великия българин и неговата мисъл: За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.

Инициативите на СТСБ в чест на 180-годишнината на Васил Левски продължават с конкурс за написване на есе, теза или стихотворение на тема: „Левски от времето към вечността“ („Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние го обръщаме”). В него могат да участват членовете на синдиката и партньорите работодатели, както и техните деца (на възраст от 1 до 12 клас ). Повече за условията на конкурса можете да видите в прикачения файл. РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС НА СТСБ