СТСБ призовава своите членове да участват в засаждането на новата гора на София

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) отправи призив към своите членове в столичните синдикални организации да се присъединят към инициативата на Столична община „Новата гора на София”. Засаждането й  започна в края на 2017 в кв. „Суходол“ и ще приключи в края на тази година. „Новата гора на София“ ще трансформира 225 дка общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града. „Заедно можем да направим първата крачка към по-чист въздух и по-зелена столица”, е посланието на инициативата. Вторият залесителен сезон стартира на 31 март 2018 г.

Организацията по засаждане на дървета се реализира всяка събота и неделя до 5 май 2018 г. между 10.00 и 16.00 часа (при благоприятни климатични условия).

За засаждането на дърветата екипът на Столична община разчита на всички софиянци, неправителствени организации, институциите и бизнеса, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. Дръвчетата, инструментите и консумативите са осигурени от общината. Организаторите препоръчват да се носят подходящи обувки, а най-добре гумени ботуши. Всеки сам организира и транспорта си до мястото на залесяване. Входът за гората се намира срещу  старото депо за битови отпадъци „Суходол“. До терена има място за безплатен паркинг, ако сте с кола. Вижте локацията в Google .