СТСБ се включва с Европейската седмица на мобилността с кампанията „Нашият обществен транспорт“

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) за поредна година ще се включи в Европейската седмица на мобилността, която ежегодно се провежда в периода 16-22 септември. За 2018 година темата е „Мултимодалност“, а мотото – „Комбинирай, движи се!“.

Като един от най-големите транспортни синдикати в страната ние, както и през 2017 г. ще подкрепим европейската инициатива, защото тя е от полза както за градовете и хората, така и за целия сектор. В контекста на седмицата на мобилността е и кампанията на СТСБ – „НАШИЯТ обществен транспорт“. Тя стартира в цял свят през пролетта на 2017 г. по инициатива на Международната федерация на транспортните работници (ITF). Като представител на ITF за България. С нея се включихме и в ЕСМ през 2017 г. и  представихме на столичани предимствата от използването на обществения транспорт.

Тази година ние ще разширим кампанията „НАШИЯТ обществен транспорт“ и към други градове в страната, където имаме организации и ще представим ползите от придвижването с обществен транспорт като го комбинираме и с вело- и пешеходно придвижване. Ще насърчим хората да търсят  мобилни решения, различни от ползването на лични автомобили, които са едни от най-сериозните замърсители на въздуха в големите градове. Така ще спестят време и средства, ще използват пътуването за работа или почивка, ще живеят по-здравословно, докато се придвижват пеша или с велосипед до обществения транспорт, ще намалят замърсяването на природата.

На 18 септември 2018 г. от 12 часа ще представим кампанията в района на Централна гара София – един истински мултимодален център, до който се стига с автобус, трамвай, метро, междуградски автобус, влак, велосипед и пеша. Сборният пункт е пред ретро локомотива.

На 21 септември 2018 г. от 13 часа ще бъдем пред входа на Терминал 2 на Летище София – другият голям интермодален хъб на София, който съчетава автобусен и метро превоз и е международният портал на столицата ни.

Надяваме се, че ще подкрепите нашата кампания като се включите с представители на вашите дружества и организации.

Очакваме Ви!