Приключи Петата национална спартакиада на транспортните работници

IMG_3696
Спортистите от ТСВ са победителите в Петата национална спартакиада на транспортните работници, която се проведе от 15 до 18 юни в к.к. Албена. ТСВ спечели надпреварата с общ сбор от 69 точки от отборните представяния – по регламент само те носят точки за отбора. На второ място се нареждат участниците от Порт Варна с 58  точки, а трето място е за ЦГМ с 51 точки.

Носителите на купата за Fairplay бяха избрани след силно оспорвано съревнование между поне 3 отбора, сред които и гостите от Украйна. Накрая,  по единодушно решение на съдиите, тази година победители отново са отборът на Бургас бус.

Транспортните работници, участвали в състезанията, проявиха за пореден път забележителен устрем и воля за победа. Тази година в надпреварата се включиха много повече състезатели от различните транспортни сектори и видовете спорт бяха още по-разнообразни от миналогодишните. Най-важното обаче е, че Петата национална олимпиада се превърна в Първата международна с участието на отбори от Украйна и Хърватия.untitled

Тържественото награждаване на победителите се състоя в ресторанта на хотел «Добруджа». На него присъстваха представители на съорганизаторите – ръководството на СТСБ, Фондация «Европейско бъдеще» и «Травъл тайм България», партньори на СТСБ от големи компании в транспорта, дошли да подкрепят своите отбори, домакините от к.к. «Албена». Галавечерята бе разнообразена с артистична програма, а по време на награждаването освен четирите купи бяха раздадени и над 250 медала.kacciii

Победителите бяха поздравени от председателя на СТСБ Екатерина Йорданова. Тя призова този устрем да бъде пренесен и на работното място. Също така шампиони от двата пола бяха привлечени като лица на подписката по Европейската гражданска инициатива «Fair transport”. Те получиха тениски и шапки с логото на ЕГИ за провеждането на кампанията на тяхното работно място. Облечени с тях, те ще съдействат на колегите си за подаването на гласовете. Г-жа Йорданова напомни, че сме твърде далеч от обявената  цел, макар тя да е напълно по силите на съюза с неговите над 10 000 членове. Кампанията може да започне активно с отбелязването на Деня на транспортния работник. Очакваме първите резултати и снимки, които да публикуваме на уебсайта!
IMG_3834

По време на Спартакиадата екипът на СТСБ раздаде листовки „Активни в почивката, активни в труда“ по едноименния проект, финансиран по Програма Европа 2016 на Столична община. Туристически поход и спортна програма ще се проведат на 26 юни по случай Деня на транспортния работник. DSC04220Предвидени са разходка до Витоша, игри, развлечения и полезна информация!

Вие също можете да споделите празника с нас, заедно със семейството си. Сборен пункт: 9-9:30ч., колелото на трамвай № 5 – сп. Княжево (последна). Запишете се при вашия синдикален отговорник от СТСБ, за да осигурим обяд и тениски за големи и малки.