Световен ден на туризма

21763426551_ed22bc75c1_z

Световният ден на туризма 27 септември бе отбелязан от СТСБ в лицето на председателя Екатерина Йорданова и представителя на сектора и член на УС на СТСБ Искра Цакова. По покана на Общинско предприятие „Туризъм“ те отпразнуваха деня в компанията на представителите на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти АБТТА. Събитието се състоя във Военно-историческия музей, една от най-емблематичните столични забележителности..

21143474794_a46f345f17_z
В качеството си на общински съветник Екатерина Йорданова ги поздрави с празника от името на Столичния общински съвет и пожела просперитет и по-добър живот на всички, заети в бранша.

„Туризмът е сред секторите, които София и България трябва да развиват най-интензивно, но и с грижа за запазване и представяне на автентично българското. Имаме толкова много да покажем на света: като културно-историческо наследство, като природни красоти, като интересни обичаи. И именно чрез туризма можем да доближим България до хората по света – така, както имахме възможност да го направим по време на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация (ITF) в София, когато споделихме най-доборото от културата си с близо 2000-те делегати от всички краища на света, и тя остана завинаги в сърцата им.“ – коментира Екатерина Йорданова.

Честит празник и от името на СТСБ на нашите партньори и на членовете на най-младата ни синдикална организация към агенция “Травъл тайм България”! Желаем им много успехи!