178 години от рождението на Апостола

Poster_FTTUB_Vasil_Levski_70x100

Днес, 18 юли, почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски, роден на тази дата преди 178г. в гр. Карлово. Не са много българите, които така достойно и от цялото си сърце са живели за благото на родината и народа си. В днешно време, когато икономически, политически и всякакъв друг вид интереси понякога надделяват над патриотичните и човешките ценности, е добре да си спомним тези думи на Апостола:

„Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.“

Нека всички бъдем достойни хора – в работата си, в личния си живот, в позициите си като граждани на България, Европа и света. Поводи за самочувствие в националната ни история имаме в изобилие, но днешните ни постъпки са тези, по които ще ни мерят, и чрез тях можем да бъдем зачитани и приемани като равни в Европа и сред другите народи.

Ние, екипът на СТСБ, поканихме Апостола да живее сред нас и да бъде част от нашата работна среда, за да ни вдъхновява всеки ден с думите и делата си, а председателят на СТСБ и общински съветник към Столичен общински съвет Екатерина Йорданова поднесе днес венец на паметника на Васил Левски в Борисовата градина.

19797649635_58de17bbff_z