Екатерина Йорданова се срещна със синдикалното ръководство на „БургасБус“ ЕООД

Председателят на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) Екатерина Йорданова се срещна с новоизбрания синдикален съвет в „БургасБус“ ЕООД днес. В своето изказване пред тях тя представи основните дейности и задачи на СТСБ, както и акцентира на предстоящите конгреси на КНСБ и ЕТФ.

Екатерина Йорданова и членовете на ръководството на СО се срещнаха с управителя на общинското дружество Петко Драгнев и обсъдиха редица организационни въпроси. Kоментирани бяха и модели за насърчаване използването на екологични транспортни средства и възможностите за повишаване на субсидията за превозвачите чрез държавния бюджет като се отчитат спецификите и необходимите ресурси.

На срещата стана ясно, че „БургасБус“ продължава да обновява автопарка си и няма да спира да инвестира. В края на миналата година фирмата приключи процедурата по закупуване на 7 чисто нови съчленени автобуса на полската марка „Solaris“. Общата им стойност е 4 868 327 лева. Разрастването е наложително, за да се подобрят условията на работа и услугата за гражданите.

Новите автобуси са с дизелови двигатели и отговарят на екологичния стандарт EURO 6. Специалният им дизайн ги прави аеродинамични и осигурява по-голяма безопасност за пътниците в тях. Превозните средства са оборудвани с ниски подове, за да са максимално достъпни за всички граждани. Имат електронни табла за информация, видео наблюдение, GPS система и климатик, с което се подобряват условията за работа на водачите и се гарантира тяхната сигурност. През последните три години общинската фирма е пуснала в движение 67 нови автобуса, 22 нови тролейбуса, 6 нови микробуса и новите 7 Solaris-а.