СТСБ със силно участие в Европейската седмица на мобилността

От 16 до 22 септември 2017 г. България и София за 11-та поредна година се включват в Европейската седмица на мобилността. Тази година активностите са под мотото „Заедно стигаме по-далеч“, а темата е „За чиста, споделена и интелигентна мобилност“. СТСБ се включва с няколко инициативи.

На 16.09 от 11ч. е акцията „Безопасно придвижване и чиста околна среда“ – инициатива в контекста на Седмицата на мобилностт и националния Ден за почистване на България. Ще има ателиета за деца по безопасно придвижване и почистване на района на бул. „Кн. Мария Луиза“ в участъка между метростанция „Централна гара“ и метростанция „Мария Луиза“.

На 18.09, в деня, посветен на масовия градски транспорт, със съвместната кампания на СТСБ и Столична община и Съюз на транспортните синдикати в България „Нашият обществен транспорт“, ретро трамвай ще популяризира значението на обществения транспорт за достъпната и устойчива мобилност. Трамваят ще се движи от 11 до 15 ч. по маршрут: пл. “Възраждане” – пл. “Журналист” – пл. “Възраждане”.

На 19.09 ще бъде подписано споразумение за пратньорство с ИКЕМ – Индустриален клъстер „Електромобили“.

На 21.09 от 10:00 до 11:30 ч. ще отбележим Световния ден на мира с ателиета и дейности за деца, изпращане на послания за мир и приложно колоездене за ученици в градинката поред Майчин дом под мотото „Мирен град – мирен свят: за безопасни и споделени градски пространства“.

Пълната програма можете да намерите тук: