Новият мандат започна с водосвет за здраве и успехи

С тържествен водосвет бе дадено началото на новия петгодишен период от развитието на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) . Той се състоя на 7 август 2018 г. в сградата на СТСБ след първия Съюзен съвет след Осмия конгрес на организацията. По време на обреда всички присъстващи се помолиха за успеха на всяко начинание през новия мандат, за здравето на всички членове на СТСБ и за благоденствието на целия български народ.

 „Нека да е успешно всяко ново начало на вашия Съюз, защото вие се борите за един по-добър и по-справедлив живот на хората, работещи в транспорта”. С тези думи се обърна към членовете на Съюзния съвет отец Николай от столичната църква „Успение на Пресвета Богородица”. Той подари на всеки един от присъстващите осветена икона на Богородица с младенеца.

„Избрахме този ден, след Преображение Господне, защото празникът  носи за всеки един християнин божествената промяна, надеждата и възраждането на духа. Започваме с нови стремежи и сили един нов мандат, в който организацията увеличава сериозно своите членове и става все по-сериозен фактор при определяне развитието на транспортния сектор, както на национално, така на европейско и световно ниво. Именно затова се нуждаем от разширяване на  капацитета на организациите ни чрез привличане на активни и компетентни хора, все повече се нуждаем от енергията и знанията на младите, защото искаме те да работят и да се развиват с нас”, коментира след водосвета председателят на СТСБ Екатерина Йорданова.

Преди това Съюзният съвет на своето заседание обсъди правилата си на работата. Разгледана беше  Програмата за обученията през тази и следващата година. Представен бе новият Отраслов колективен трудов договор за сектор „Транспорт”, както и информация за постъпилите искания на основните членове към държавния бюджет за 2019 г. Обсъден бе и графикът за провеждане на събранията на основните членове, кампании и други инициативи на СТСБ.