Започна VI-тата Спартакиада на транспортните работници с международно участие

Спортните игри се организират от фондация Европейско бъдеще” и СТСБ, а домакин е курортът Албена

Над 230 състезатели вземат участие в VI-тата Спартакиада на транспортните работници с международно участие, която се провежда от 31 май до 4 юни в Албена. Организатор на традиционната спортна проява е Фондация „Европейско бъдеще” с подкрепата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

Игрите бяха открити от зам.-председателят на СТСБ инж. Иван Дражев в спортна зала „Албена“ на 31 май. Той отправи поздравления от името на председателя на Съюза Екатерина Йорданова, която не бе на откриването заради участието си в конференцията на Европейската транспортна федерация в Рим.

„Спортът е един от най-добрите начини за възстановяване и почивка от нашата стресова и отговорна работа. Радвам се, че с всяка изминала година, все повече работещи в транспортния сектор осъзнават това“, заяви при откриването Иван Дражев и призова участниците да бъдат посланици на активния начин на живот. От името на организаторите, той апелира за спортсменска и честна игра.

В VI-тата Спартакиада са картотекирани отбори от 12 транспортни дружества в страната и отбори от Украйна и Хърватия. Те ще се състезават в 12 спорта – футбол, тенис на корт, шахмат, тенис на маса, баскетбол, волейбол, бадминтон, петанк, плуване, дартс, лека атлетика и теглене на въже.

Очаква се най-оспорвана и драматична да бъде надпреварата в турнира по футбол, в който за участие са записани 11 мъжки отбора. Също така сериозна конкуренция ще има в баскетбола и волейбола, както при мъжете, така и при жените. В индивидуалните спортове най-голям е интересът към тениса на маса, бадминтона, тениса на корт и плуването.

Най-добрите в отделните спортове ще бъдат отличени с медали. Отборите, които завоюват призовите места – от 1 до 3, ще бъдат наградени с купи „Комплексен първенец”. По преценка на съдиите и организаторите, отборът, спазвал най-стриктно условията и изискванията за висок спортен морал, уважение и взаимна помощ по време на състезанията, ще получи Приз за феърплей.