МТФ и СТСБ изразяват солидарност с работниците и хората в Бейрут

Международната транспортна федерация (МТФ) и Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) изразяват своята солидарност с хората и работниците в Бейрут. По повод трагедията, Екатерина Йорданова, член на изпълнителния борд на МТФ и председател на СТСБ, заяви: „Присъединявам се към съболезнованията за близките на жертвите, с огромна лична болка. Изразявам своята съпричастност и от името на организациите, които представлявам. Скърбим.“

ОТ МТФ коментираха, че са разбрали с отчаяние и шок новината за експлозията на пристанището в Бейрут, която опустоши града, уби почти 100 души, рани хиляди и остави още стотици хиляди без дом. МТФ и СТСБ изпращат най-дълбоки съболезнования и са солидарни с хората в Ливан.

МТФ все още събира информация за размера на бедствието, което този ужасяващ взрив предизвика върху филиалите и техните членове в Ливан – на пристанището, на близките плавателни съдове и в района.
„За огромно съжаление, бяхме информирани, че моряците и пристанищните работници са загубили живота си и мнозина работници са били ранени. Като се има предвид, че щетите в пристанищния участък са огромни, включително беше разрушен офиса на Ливанския моряшки синдикат, за жалост очакваме броят на смъртните случаи и ранените да нарастне.“, заявиха от организацията.

Днес президентът на МТФ Пади Гръмлин и генералният секретар Стивън Котън обещаха международна солидарност и подкрепа от МТФ, филиалите й, членовете, служителите и екипа, за ливанските филиали. МТФ се посвещава на целта да подпомогне филиалите, техните членове и широката общност, която пострада.

„От името на МТФ и нашите 700 филиала по света, изпращаме най-искрени съболезнования към всички, които пострадаха от тези кошмарни експлозии. МТФ и нашите филиали застават солидарно с всички вас, вашите членове, колеги, семейства и хората в Ливан в този невероятно тъжен момент“, написаха те. „Скърбим за тази страшна трагедия при вас, и изразяваме своите дълбоки съболезнования към семействата, загубили любими хора, и желаем на ранените бързо възстановяване.“

Синдикалните обединения на МТФ в Ливан включват Генералната конфедерация на шофьорите и транспортните работници в Ливан, Обединението на пристанищните работници в Бейрут, Синдиката на авиокомпаниите от средния изток и присъединени компании, Ливанската асоциация на кабинния състав и Ливанския синдикат на моряците.