Екатерина Йорданова договори с изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ АД Хесус Кабайеро стратегическите решения на компанията да бъдат обсъждани първо със синдикатите

В изпълнение на поетия пред синдикалните членове ангажимент от страна на председателя на СТСБ Екатерина Йорданова, днес тя се срещна с изпълнителния директор на летищния оператор Хесус Кабайеро и Емил Стефанов, заместник-изпълнителен директор.

В срещата взеха участие още председателят на СО на СТСБ на Летище София Ростислав Бъчваров, съпредседателят на младежката ни организация Алина Стефанова и Антоанета Стоименова, експерт в Съюза. Целта на разговорите беше да бъдат изложени спешни въпроси, поставени от членовете на СТСБ през миналата седмица, за намиране на решения и получаване на обратна връзка от ръководството на дружеството. Така СТСБ ще осигури допълнителна защита за работещите на Летище София в периода на преход след концесионирането.

Екатерина Йорданова и Хесус Кабайеро се договориха, че всички стратегически решения, свързани с развитието на компанията ще бъдат обсъждани първо със синдикатите. От дружеството обясниха, че в момента подготвят анализи за изграждане на нова стратегия, която да подобри съществуващите условия, включително свързаните с персонала.

Друг важен акцент беше информацията, че в момента е в ход процедура за цялостно осигуряване на униформи за служителите на Летище София. Също така получихме уверението на изпълнителния директор, че няма указания за принудително пенсиониране на служители в компанията. В тази връзка, апелираме към всички наши членове, при наличие на такъв казус, веднага да подадат сигнал към СТСБ, за да вземем спешни мерки за защита.

В резултат от срещата, двете страни се договориха да започнат подготовка за преговори по новия колективен трудов договор (КТД) с оператора. Председателят на СТСБ и ръководството на „СОФ Кънект“  АД се обединиха около необходимостта досегашните условия по него да не бъдат променяни, а само надграждани с необходими в контекста на настоящата ситуация допълнения. Настоящият КТД изтича догодина през мeсец април.