IV-тата Национална Спартакиада на транспортните работници в България – Открита!

8288209310_28ec95fa9f_z

На 3-ти юни, сряда, в к.к. „Албена“ бе открита IV-тата Национална Спартакиада. Официален старт на най-голямото ежегодно спортно събитие на транспортните работници в България бе даден от заместник-председателя на Съюза на транспортните синдикати в България Иван Дражев.

В приветствието си към всички спортсмени Иван Дражев подчерта, че транспортните работници са известни със своята неуморност. „Често сме на работното си място, когато другите празнуват. Характерът на работата ни го изисква. Сега е моментът да проявим тази неуморност в един по-различен контекст и да докажем за пореден път, че сме добри не само в професиите си, но и в състезанията и печеленето на награди.“, допълни той.

Дражев изказа своята благодарност към СТСБ и лично към председателя – Екатерина Йорданова за това, че мобилизираха своето време и енергия, и не пожалиха усилия при организирането и на тази Спартакиада. Благодарности бяха изказани и към всички работодатели, които осъзнават колко важна е грижата за здравето на работниците, и колко важен е спортът за укрепването на духа на всеки от нас.

Участниците в Спартакиадата бяха поздравени и приветствани и от домакина на к.к. „Албена“, който за поредна година проявява своята гостоприемност и подкрепа при провеждането на най-големия спортен турнир на транспортните работници.

В следващите 4 дни над 200 участници ще премерят сили в 12 спортни дисциплини. Турнирът започва с представянето на отборите по футбол и тенис на маса.