Откриване на фотоизложбата „Заклех се“

IMG_0786 copy

Ден преди официалното начало на 43-тия конгрес на ITF на Моста на влюбените зад НДК бе открита фотоизложбата „Заклех се!”

Изложбата е част от кампанията на Младежкия и Женския комитети на СТСБ и Фондация „Европейско бъдеще” за борба с насилието над жени в дома, обществото и на работнато място.Чрез съгласието си да станат лица на изложбата жените и мъжете, както и младите момичета и момчета от СТСБ заявиха решителността си да се превърнат в посланици за хармоничните отношения между двата пола.

В рамките на Конгреса Мостът на влюбените се преобрази в мост между България и Австралия и пресечна точна на 2 инициативи – с изложбата “Заклех се”, СТСБ се присъедини към кампанията на австралийския синдикат MUA „White Ribbon” ( бяла лента) и я направи световна, приобщавайки всички делегати от ITF.

На всеки мъж, положил клетва да не извърша и да не толерира насилие над жени беше връчена бяла лента.
В края на тържественото откриване 30 бели гълъба “оживяха” от портретите и отлетяха с посланието за освободената женска душа и надеждата за един по-добър свят, в който мъжът и жената живеят и работят в пълна хармония.
1613847_681055471979185_1156117522492693697_n
На събитието присъстваха всички членове на Изпълнителния борд на ITF начело с лидерите Пади Kрамлин – президент на Международната транспортна федерация (ITF), Стивън Котън, генерален секретар на ITF, Алисия Кастро – посланик на Аржентина в Англия и член на Изпълнителния борд на ITF и председателят на СТСБ Екатерина Йорданова.

DSC_2116Пади Kрамлин, президент на Международната транспортна федерация (ITF)

DSC_2115 copyСтивън Котън, генерален секретар на ITF (вляво на снимката)

DSC_0051 copyАлисия Кастро, посланик на Аржентина в Англия и член на Изпълнителния борд на ITF
Екатерина Йорданова, Председател на СТСБ

Изложбата уважи и Венета Серафимова, общински съветник в Столичния общински съвет (СОС).

DSC_0043 copy

В подкрепа на каузата във фотоизложбата се включиха двукратната ни представителка в Евровизия – Елица Тодорова и фолклорна формация “Чинари”.

FTS_ElitsaTodorova&Chinari_RGB

 

В последния ден от Конгреса, предварително предвидените празни места бяха запълнени от портретни снимки на мъже на лидерски позиции в ITF и в Младежкия комитет на ITF, които минути преди това тържествено бяха обещали никога да не упражняват, оправдават или прикриват насилие върху жена.