Над 250 делегати и гости ще участват в 8-мия конгрес на СТСБ

Осмият редовен конгрес на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) ще се проведе на 16 юли 2018 г. в хотел „RIU Pravets Resort”, гр. Правец. По време на форума ще бъде представено постигнатото през изминалите 5 години, ще се приеме програмата за следващия мандат и ще се определят важните политики за развитието на сектора в България с фокус хората на труда.

В рамките на конгреса младежката организация на СТСБ е подготвила атрактивно откриване на новия етап на кампанията „Заклех се!” за превенция на насилието над жени. В небето ще полетят няколко дузини пеперуди, като техният полет ще е символ на хармоничните отношения между жените и мъжете. Ще бъде представена и новата кампания на Съюза в защита на автентичния сорт българска роза – „Дамасцена”.

Участие в конгреса са потвърдили редица български и чуждестранни гости: Стивън Котън, генерален секретар на Международната транспортна федерация (ITF); Едуардо Чагас, генерален секретар на Европейската транспортна федерация (ETF); Франк Мореелс, президент на Европейската транспортна федерация (ETF); Генадий Косолапов, генерален секретар на Международната конфедерация на железопътните синдикати, който обединява ЖП профсъюзите от Русия и 14 бивши съветски републики; Олга Вакуленко, член на Женския комитет на ITF и организационен секретар на най-големия руски транспортен синдикат РОСПРОФЖЕЛ (представляващ близо 2 млн. души); Нермин Ал-Шариф, председател на Конфедерацията на либийските профсъюзи. Сред българските гости ще бъдат Йорданка Фандъкова, кмет на София; Пламен Димитров, президент на КНСБ; министри, народни представители и общински съветници.