Екатерина Йорданова взе участие в заседание на Комитета по наблюдение на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020

2

105,6% са усвоените средства за предходния програмен период, сочи последният отчет за периода 2007-2016 г.

Председателят на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) и вицепрезидент на Международната и Европейската федерации на транспортните работници Екатерина Йорданова взе участие в последното за тази година заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020г.. Форумът се проведе на 28 и 29 ноември 2016 г. в зала „Триадица” на резиденция „Бояна”.

По време на заседанието бе отчетено окончателното финализиране на предходния програмен период, който завършва със 100,6% изпълнение. По данни на Управляващия орган от 2007 г. до 31 октомври 2016 г. до сега са усвоении 2 019 060 535 лв. „Това е изключителен успех и той стана възможен благодарение на ефективната работа на УО и Комитета по наблюдение”. Това заяви пред участниците в заседанието Екатерина Йорданова, която представлява КНСБ в Комитета по наблюдение. „Имаше проекти, при чиято реализация срещнахме много трудности, но ние направихме всичко възможно те да приключат и днес да се поздравим с този респектиращ резултат, а изграждането на столичния метрополитен да бъде определен като един от най-успешните проекти на ЕС”, заяви още председателят на СТСБ. По думите й всички тези усилия са си стрували, защото ползите за страната и столицата са видими – скъсено време за пътуване, намаляване замърсяването на въздуха, на шума и стимулиране развитието на градовете и регионите.

1

Комитетът за наблюдение направи преглед и на напредъка на проектите от новия програмен период. Бяха изслушани докладите на бенефициентите – НK „Железопътна инфраструктура”, Агенция „Пътна инфраструктура”, НК „Стратегически инфраструктурни проекти” „Метрополитен” ЕАД, ДП „Пристанищна инфраструктура”, Изпълнителна агенция за проучване и поддържане на река Дунав.