МТФ отново обърща внимание на равнопоставеността между половете по повод 8 март

Осми март, като Международен ден на жената се признава, празнува и подкрепя от хиляди организации и милиони хора в целия свят. За семейството на  МТФ този празник е повод отново да се обърне внимание на равнопоставеността между половете. МТФ се стреми към повече видимост и активно участие на профсъюзното движение в транспортния сектор относно правата на жените. Международният ден на жената е възможност за профсъюзи от цял свят – мъже и жени – да застанат заедно срещу въпросите, пред които са изправени жените транспортни работници във всеки сектор. По този начин ще бъдат  предприети действия, които да спомогнат  борбата за справедливост и равенство между половете.

Тази година по повод осми март МТФ се фокусира върху личните истории на служителите в транспортния сектор. Вашата история би могла да предостави ценна подкрепа за всички членове, затова МТФ призовава всеки, който иска да сподели историята си, да го направи.  Цел на МТФ е жените транспортни работници да нямат проблеми на работното място, да бъде подобрен балансът между половете там, както и да се увеличи ролята на жените лидери. Начините за споделяне на личната ви история са:

  • Попълнете тази кратка анкета – https://www.surveymonkey.com/r/TJBKCKM . Резултатите ще бъдат използвани за подкрепа на синдикатите в работата си по отношение на жените транспортни работници.
  • Може да изпратите историята си като текст, видео и снимки на Email: women@itf.org.uk
  • Сподете в страницата com/itfglobalITFglobal или  itfglobalunion използвайки #ITFwomen на Hashtags #IWD

На осми март МТФ ще представи информация относно кампанията на сайта си, както и в социалните мрежи.

Както знаете, жените  на Qatar Airways са изправени пред заплахи като част от ежедневния си трудов живот. Транспортни работници от цял свят и тази година показаха своята солидарност, вие също можете да ги подкрепите. За повече информация за това как да се включите: aviation@itf.org.uk

Ето някои от действията на осми март 2015г., когато транспортните синдикати в целия свят, включително и СТСБ, показаха своята солидарност към уволнения синдикалист Химена Лопес. (тук)