Отбелязваме Деня на транспортния работник

transport_day_27.06.

Фондация „Европейско бъдеще“, заедно със Съюза на транспортните синдикати в България, отбелязват Деня на транспортния работник на 27 юни – събота. Събитието е по проект „Дестинация: Култура“, финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015г. Официални гости на събитието се очаква да бъдат кметът на София – Йорданка Фандъкова, заместник кметът Любомир Христов, Екатерина Йорданова – председател на Съюза на транспортните синдикати в България, Пламен Димитров – президент на КНСБ.

От 10 часа на откритото парково пространство на „Летище София“, Терминал 2, ансамбъл „Българе“ ще изнесе празничната си програма в поздрав към транспортните работници, а след това ще се проведе уъркшоп с танцьорите от ансамбъла.

Ще бъде открита и изложба с любителски фотографии на транспортните работници. След уъркшопа по народни танци, ще бъде проведен и уъркшоп по фотография за всички любители на визуалното изкуство.

Целта на проекта е да доближи културните традиции на българските народни танци до транспортните работници; да внесе и припомни изконните български ценности в съвременната работна среда.