СТСБ е домакин на първия от поредица семинари по проекта „Социални условия на труд в компании за градски транспорт от Европа“

2

Съюзът на транспортните синдикати в България е домакин на първия от поредица семинари по проекта „Социални условия на труд в компании за градски транспорт от Европа“. Проектът се реализира в партньорство между Европейската транспортна федерация, EVA и работодателската организация UITP. Семинарът се провежда в два дни – 23 и 24 юни в София на тема „Организация на пазара на труда в градския транспорт е Европа“.

3

Участници в проекта са представители от България, Великобритания, Франция и Австрия. По време на семинарите ще бъдат обсъдени спецификите на организация на труда в градския транспорт за всяка една от държавите-участнички, законодателните рамки, както и социалният диалог от държавите в Европа. Гости на семинарите са представители на страни от цяла Европа – Италия, Белгия, Македония, Румъния, Ирландия, Финландия, Унгария, Германия и други.

4

Домакини и представители по проекта от българска страна са Милена Тачинова – експерт от СТСБ, Даниела Златкова – експерт „Сухопътен транспорт“, Божидар Данчев председател на Център за Градска мобилност, Милка Костова – Столичен електротранспорт, председател на депо Красна поляна, Мария Георгиева – председател на Столичен автотранспорт.