СТСБ има свой представител в Младежкия комитет на ЕТФ

„Вие, нашите млади лидери, сте най-силното ни оръжие“. С тези думи Екатерина Йорданова приветства младите делегати на Петия конгрес на Европейската транспортна федерация (ЕТФ, който се провежда в Барселона.

На 22 и 23 май 2017 г. в рамките на конгреса се проведе Младежката конференция, която бе открита с приветствия от генералния секретар на ЕТФ Едуардо Чагас и вицепрезидента на ЕТФ Екатерина Йорданова.

СТСБ беше представена от Алина Милушева и Георги Георгиев – съпредседатели на Младежката организация на СТСБ; Мадлен Йорданова, член на МК на СТСБ, младежки представител в сектор „Градски транспорт и инфраструктура” и Надежда Станева, член на МК на СТСБ, член на Съюзния съвет на СТСБ.

„Най-сериозната криза днес е демографската. Ако няма здрави, млади и работоспособни хора, няма да има икономика, няма да има и общество.  Именно младите жени и мъже имат ключова роля за преодоляването на тази криза. Нужни са ни млади лидери със силни идеи и ясна визия за ценностите и идеите, които искат да предадат на следващите поколения“, сподели Екатерина Йорданова.

По време на своята конференция младите лидери от ЕТФ обсъдиха теми, свързани с младежката заетост, изменението на климата и равенството между половете. Силен акцент беше поставен върху работата на Младежкия комитет, изграждането на силни и ефективни връзки с други европейски синдикални организации и засилването на ангажираността на младежта в в синдикалните организации по работните места
.Младежите от СТСБ представиха по време на форума Варна и София и като европейски столици – „Варна – Европейска младежка столица 2017″, „София – Европейска столица на спорта 2018“ и „Пловдив – европейска столица на културата 2019”.Съпредседателят на Младежката организация на СТСБ Алина Милушева беше избрана за член на комитета на ЕТФ и номинирана за европейски представител в Младежкия комитет на Международната транспортна федерация, заедно с още трима свои колеги. Формалното им избиране ще се състои по време на 44-ия конгрес на  ITF през 2018 г.

Честито на всички новоизбрани млади лидери! Желаем им успешен и вдъхновяващ път напред!