СТСБ почете загиналите и пострадалите при трудови злополуки

По призива на Международната организация на труда на 28 април синдикалните организации по цял свят изказват своята почит към паметта на загиналите и пострадалите при трудови злополуки, а също така настояват пред властите и работодателите за подобряване условията на труд.

СТСБ и неговите членове отбелязаха този ден с едноминутно мълчание за почитане паметта на работниците, които са загубили живота или здравето си трудейки се на работните си места.

Представители на съюза, заедно с представители на основните членове на КНСБ, поднесоха венец на едноименната паметна плоча пред сградата на конфедерацията, където традиционно се провежда церемонията за отбелязване на Световния ден за безопасност на труда – 28 април.

От синдикалната организация към АП „Малашевци” на  автотранспорт организираха панихида в софийския храм „Св. Димитър“. Този ден е важен не само, за да напомни за жертвите на трудови злополуки, но и да изпрати посланието, че превенцията и достойните и безопасни условия на труд са от жизнено важно значение за всяко работно място, коментираха участниците в церемонията.