СТСБ кани столичани на празнична обиколка с ретро трамвая

На 1 май Съюзът дава официален старт на кампанията си „НАШИЯТ обществен транспорт”

С празнична обиколка на центъра на София с ретро трамвая Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) стартира на 1 май новата си кампания „НАШИЯТ обществен транспорт”. Тя се организира по инициатива на Международната федерация на транспортните работници (ITF) и нейната цел да популяризира предимствата на обществения транспорт.

Официалното откриване ще състои на 01.05.2017 г. (понеделник) от 11.00 ч. на пл. „Възраждане”. Веднага след официалната част ще тръгне и празничната обиколка с ретро трамвая по маршрута: депо “Банишора” – Централна гара – бул. “Кн. Мария Луиза” – ул. “Алабин” – ул. “Граф Игнатиев” – пл. “Журналист” – ул. “Граф Игнатиев” – пл. “Възраждане” – Петте кьошета – НДК – кв.”Иван Вазов” – НДК – Петте кьошета – пл. “Възраждане” – бул. “Христо Ботев” – Централна гара – депо “Банишора”. Трамваят ще пътува по маршрута от 11.30 ч. до 14.30 часа.

По време на  обиколката столичани и гостите на града ще могат да научат повече за това какви са предимствата на обществения транспорт и ползите от него за гражданите, работещите в сектора, за градовете и за природата. Също така от своя страна те могат да споделят с какво биха се ангажирали, за да направим заедно услугата по-добра, да подобрим условията на труд за работещите и комуникацията.