СТСБ участва в заключителна конференция по проекта „Pillars of the sea“ на ETF и Europeche

На 7 ноември 2018 г.  в сградата на Европарламента в Брюксел се проведе заключителната конференция, представяща резултатите от проекта „Pillars of the sea“ на европейските социални партньори в рибарския сектор: ETF и Europeche. Домакин на събитието беше евродепутатът Рикардо Серрао Сантош, член на комисията по рибно стопанство към ЕП и специалист по морско дело, океанография и развитие на аквакултури; бивш председател на фондацията EuroOcean и член на редица инициативи и организации, свързани с устойчивото развитие и интегрирането на европейските морски акватории.

Бяха представени в детайли трите стълба по проекта: 1. Нуждата от единни европейски стандарти за обучение и сертифициране на рибарите; 2. Нуждата от обективно измерване капацитета на риболовните кораби: и 3. Нуждата от стандартизация на изискванията към риболовните кораби в ЕС.

След представянето на проекта, СТСБ използва случая да сподели резултатите от своя наскоро приключил проект „Жените в транспорта – обучение за стойностна заетост (EVE)” и да представи четвърти модул „Насилие и тормоз над жени“,отпечатан на английски, френски, немски, испански и български език, и свободно достъпен за сваляне на 6 езика през сайтовете на СТСБ и на Европейската транспортна федерация (ETF).