Кампанията „Заклех се!” продължава с изложба на Летище София

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) продължава да прави все повече мъже съпричастни към кампанията си „Заклех се!”, насочена срещу насилието над жени. В своите събития, посветени на Международния ден на жените, СТСБ даде поредния старт на инициативата, този път в граничната зона Терминал 2, на Летище София. Към нея първи се присъединиха членовете на синдикалната организация на работещите на аеропорта.

Изложбените пана ще останат в пътническата галерия през следващите два месеца. „Използвам възможността да благодаря на ръководството на дружеството и на изпълнителния директор Пламен Станчев, че прие да стане домакин на изложбата, предостави едни от най-добрите си рекламни позиции за тази обществена инициатива и така даде възможност тя да достигне до хиляди хора и да ги направим съпричастни към проблемите на насилието”, коментира председателят на СТСБ и вицепрезидент на Европейската и Световната федерации на транспортните работници Екатерина Йорданова при откриването на изложбата. Тя припомни, че кампанията „Заклех се!” започна по време на 43-ия конгрес на Международната федерация на транспортните работници, който се проведе в София през 2014г. и чийто домакин бе СТСБ, а на 25 ноември 2016г. беше подновена с плакатна изложба в столичния Метрополитен. „Нашата цел е чрез добрия пример да продължим дългогодишните си усилия да се борим с насилието у дома, на обществени места и на работното място, където жертви са близо 30 на сто от българските жени”, коментира още Екатерина Йорданова.

Ден преди 8 март, младежката организация на СТСБ организира в централата на КНСБ акция за присъединяване на поддръжници. Инициативата предшестваше официалното откриване на Националната конференция „Равенство между половете“, организирана от СТСБ, СБУ и КНСБ на 7 март в София. На събитието присъстваше и актрисата Искра Радева – официално лице на кампанията „Заклех се!“ за 2016-2017г.

Кампанията ще продължи до 25 ноември 2017г. с плакати в публичните зони на големите транспортни възли и други публични пространства, с цел да се събере максимална подкрепа за борба с насилието над жени. Призивът на организаторите е: Снимайте се с нашия постер „Заклех се!“ и публикувайте на Фейсбук страницата на Съюза на транспортните синдикати в България – www.facebook.com/FTTUB чрез лично съобщение и използвайте хаштаговете #ЗаклехСе #СТСБ. Това е голяма помощ за жертвите на насилие. Бъде част от добрия пример на истински силните мъже!